30-06-2023 / 10:52

За пʼять років впровадження реформи малої приватизації на е-аукціонах за право придбати державне або комунальне майно позмагалися вже понад 9 тисяч учасників — це малий, середній та великий бізнеси. З 2018 року торги оголосили 690 організаторів, серед яких ФДМУ та його регіональні відділення, органи місцевого самоврядування. Оголошення торгів в системі Прозорро.Продажі, так само як і участь в них, здійснюється виключно через авторизовані майданчики.

Станом на червень 2023 року загалом в системі Прозорро.Продажі авторизовано понад 4о маркетплейсів. За даними модуля аналітики найактивніше з напрямком малої приватизації працювали такі майданчики: ТОВ "Українська Універсальна Біржа", ТОВ "Національна Електронна Біржа", ТОВ “Закупки.Пром.юа”, ТОВ "Смарттендер", ТОВ "Е-Тендер", ТОВ "Ю.БІЗ", ТОВ “Держзакупівлі.Онлайн”, ТОВ "ВЕР-ТАС", ТОВ “Торгово-сировинна біржа “Галконтракт”, ТОВ “Полонекс”, та ТБ "Катеринославська".

Зокрема, при оголошенні торгів за напрямком малої приватизації організатори, а це органи місцевого самоврядування та Фонд держмайна, найбільше співпрацювали з майданчиком ТОВ "УУБ" — 1.2 тис. успішних аукціонів — це майже чверть від усієї кількості. Наступні в рейтингу ТОВ “Закупки.Пром.юа” — 546, ТОВ "Е-Тендер" — 532, ТОВ "НЕБ" — 523, ТОВ "Ю.БІЗ" — 502, ТОВ "Смарттендер" — 479, ТОВ “Торгово-сировинна біржа “Галконтракт” — 401, ТОВ “Держзакупівлі.Онлайн” — 149, ТБ "Катеринославська" — 122, ТОВ “Біржа Подільська” — 66.

Поділитися:

Читайте також:

Всі новини